Uw pensioen

Uw pensioen: een zorg voor later of nu al zorgen voor later?

Als zelfstandige …

Wist u dat het wettelijk pensioen voor een zelfstandige gemiddeld slechts 700 EUR bedraagt? Het hoeft geen betoog dat dit ontoereikend is om uw huidige levensstandaard na uw pensionering te behouden. Met een VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen) en/of een IPT (Individuele Pensioentoezegging) bouwt u op een ideale manier een aanvullend pensioen op, bovenop het wettelijk pensioen. Dit zorgt ervoor dat u na jaren van noeste arbeid, financieel comfortabel kan genieten van uw welverdiend pensioen!

Lees meer

Heeft u enig idee wat het bedrag van uw pensioen zal zijn?  En hoeveel denkt u nodig te hebben om na pensionering comfortabel te leven? Eén ding staat vast: het wettelijk pensioen dat u zal ontvangen volstaat niet om uw huidige levensstandaard te behouden! Niet alleen zorgt u via pensioensparen en lange termijn sparen voor een appeltje voor de dorst, bovendien genieten uw spaarinspanningen een fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot een belastingsvoordeel van 30%. U betaalt toch ook liever minder belastingen?

 

 

 

 

Lees minder

Als zelfstandige bedrijfsleider…

Heeft u een vennootschap, dan kan u naast een VAPZ ook een IPT afsluiten. De premies worden betaald door uw vennootschap, en u bent als zelfstandige de begunstigde. Ook wanneer u zou beslissen het bedrijf te verlaten, bij verkoop en zelfs bij faillissement blijft u eigenaar van de opgebouwde spaarreserve.

En als je eens een jaartje niet wil sparen, dan kan je dit in de volgende jaren perfect inhalen (binnen de fiscaal toegelaten grenzen).

Net als bij het VAPZ kan je via de IPT ook zorgen voor je gewaarborgd inkomen in geval van ziekte of een ongeval. Verder is het mogelijk om nu al te zorgen voor je nabestaanden door in je IPT de waarborg ‘overlijden’ te kiezen. Op die manier kan je ervoor zorgen dat een kapitaal zal uitgekeerd worden aan je nabestaanden als het ergste jou mocht overkomen.

Bovendien geniet u een mooi fiscaal voordeel op de betaalde premies.

Als werknemer…

Als bediende of arbeider (of ander) kan u misschien genieten van een groepsverzekering via uw bedrijf ? Dat betekent dat uw werkgever geld opzij zet voor uw pensioen.

Misschien voorziet die groepsverzekering dan ook in een aanvullende waarborg in geval u zou overlijden of arbeidsongeschikt worden. En als u niet meer zou kunnen werken, wie spaart er dan verder om uw pensioenkapitaal op te bouwen ?

Afhankelijk van de keuze van uw werkgever kunnen bovenstaande waarborgen voor u van toepassing zijn; adviceplus helpt u graag om dit verder te ontdekken.

Contacteer ons nu om uw persoonlijk pensioenplan op te stellen.

 

Onze diensten

Uw contactpersonen

Steve Van Der Taelen

Dossierbeheerder sparen en beleggen

     02 568 12 40
      steve.vandertaelen@adviceplus.be

Offerte aanvragen

Al nagedacht over later?
Benieuwd naar wat wij u kunnen bieden?
Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.