Uit uw comfortzone stappen, daar draait het allemaal om als u reist. Maar dat brengt ook risico’s mee waarvan u zich niet meteen bewust bent. En dat in een land waar uw gebruikelijke vangnet er niet is. Of u nu een ervaren of een gelegenheidsreiziger bent, houd altijd enkele zaken voor ogen zodat uw reis veilig en stressvrij blijft.

Onze tips:

 1. Houd het lokale noodnummer bij de hand
  Zoek het op zodat u steeds een nummer kunt bellen in geval van nood, of raadpleeg de volledige wereldwijde lijst.
 2. Let op met wat u op uw bagagelabels schrijft
  In plaats van uw volledige naam en adres, schrijft u beter enkel uw familienaam en uw telefoonnummer op uw bagagelabels. Zo geeft u in vlieghavens en treinstations geen informatie aan dieven die op zoek zijn naar een vrijstaande woning om in te breken.
 3. Neem uw voorzorgen aan geldautomaten
  Kies een geldautomaat binnen, en zorg ervoor dat er niemand te dicht bij u staat. Als ze niet willen weggaan, zoek dan een andere machine. Verscheur onmiddellijk de tickets uit de geldautomaat. Een prepaid Visakaart met een tijdelijke pincode is een veilig alternatief.
 4. Wees veilig online
  Als u op hotel of in een cybercafé een gedeelde computer gebruikt, betaal daarop dan nooit met uw kredietkaart en bewaar geen wachtwoorden of persoonlijke gegevens. Wis uw zoekgeschiedenis zodra u klaar bent of gebruik de “privémodus” van uw internetbrowser (Ctrl + Shift + N op Google Chrome of Ctrl + Shift + P op Firefox). Dan bewaart de browser uw zoekgeschiedenis, wachtwoorden en cookies niet als u klaar bent met uw sessie.
 5. Zorg voor back-ups
  Maak een papieren kopie van belangrijke documenten zoals uw paspoort, vliegticket en de polis van uw reisverzekering. Steek ze in een aparte zak, los van de originelen. Zorg er ook voor dat ze toegankelijk zijn in elke situatie: voorzie dus ook een elektronische versie en mail die naar uzelf of bewaar ze bij een veilige cloudopslagdienst.
 6. Neem een reisverzekering
  Sluit voor uw vertrek een reisverzekering af die zowel het verlies van bezittingen en de eigen gezondheid dekt, zoals een repatriëring na een ongeval.

Wilt u ook zorgeloos genieten van uw reis?

Reken op onze bijstandsverzekering

 • Volledige hulpverlening voor u, uw gezin en uw huisdieren.
 • In het buitenland (alle landen!) en ook in België.
 • Zijn ook gedekt:
  – reddingskosten (in de bergen, ski…)
  – repatriëring na overlijden van een familielid thuis
  – verlies of diefstal van uw bagage
  – verlies of diefstal van uw reisdocumenten (paspoort, vliegtickets, treintickets…)

Uw verzekeringsmakelaar geeft u gratis advies en maakt een offerte op maat.

Terug